Cees Nooteboom krijgt eredoctoraat Radboud Nijmegen

Amsterdam, 12 jan. Schrijver Cees Nooteboom wordt eredoctor aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het doctoraat in de letteren zal hem op 4 september worden uitgereikt. Nooteboom, in 2004 onderscheiden met de P.C. Hooftprijs, krijgt het academische eerbetoon wegens ”de volle rijkdom” van zijn schrijverschap. In een verklaring spreekt de universiteit van zijn ”grote en veelzijdige oeuvre, zijn compromisloze engagement met de letterkunde en zijn ambassadeurschap voor de Europese en mondiale cultuurtradities”. Nooteboom (1933) debuteerde in 1955 met de roman Philip en de anderen en groeide sindsdien uit tot een van de meest gelauwerde Europese auteurs. Zo ontving hij in 1991 het Franse legion d`honneur en werd hij benoemd in de Berlijnse Akademie der Künste. Een eredoctoraat ontving hij ook al eerder: in 1998 van de Katholieke Universiteit in Brussel.