Cartier-Bresson

De Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson (1908-2004) geldt als een van de belangrijkste fotografen van de twintigste eeuw en was getuige van alle belangrijke politieke, economische en artistieke veranderingen van de afgelopen honderd jaar. De overzichtsexpositie in Foam schetst een portret met beroemde beelden, ongepubliceerde foto's, teksten, tekeningen en films - van hemzelf en anderen. Cartier- Bresson was beroemd om wat hij het `moment decisif' noemde.

1948 CHINA. Beijing. December 1948. Final days of the Kuomintang. A peasant, whose market has closed down and came to Beijing to sell his vegetables, sits to eat his provisions. A shopkeeper resigns to have nothing more to sell in his store. Derniers jours du Kuomintang. Son marché terminé, un paysan, venu à Pékin pour vendre ses légumes s'assied pour manger ses provisions. Un boutiquier résigné n'a plus rien à vendre dans son magasin. Image envoyé à Fannie Escoulen (Transaction : 632581378677500000) © Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos De Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson (1908-2004) geldt als een van de belangrijkste fotografen van de twintigste eeuw en was getuige van alle belangrijke politieke, economische en artistieke veranderingen van de afgelopen honderd jaar. De overzichtsexpositie in Foam schetst een portret met beroemde beelden, ongepubliceerde foto's, teksten, tekeningen en films - van hemzelf en anderen. Cartier- Bresson was beroemd om wat hij het `moment decisif' noemde. Henri Cartier-Bresson t/m 2 april, Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag 10-17u, do en vr 10-21u Cartier-Bresson, Henri

Henri Cartier-Bresson t/m 2 april, Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag 10-17u, do en vr 10-21u