BEELDENDE KUNST

Scenery 2 In het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond staat een reconstructie van een kraakpand in Antwerpen. Daar organiseerde curator Jan Van Woensel in juni 2004 de tentoonstelling Scenery 1 (proposing a space between) waarin het ging om de interactie tussen de ruimte, het kunstwerk en de toeschouwer. De hele tentoonstelling, inclusief de kunstwerken, werd destijds opgemeten en uitgewerkt in tekeningen, plattegronden en een schaalmodel. Deze plannen en de ter plekke gemaakte video's van de kunstwerken vormen nu de basis voor de tentoonstelling Scenery 2 (a reconstruction). Het op schaal gereconstrueerde bouwwerk in de Brakke Grond - twintig meter diep, veertien meter breed en zes meter hoog - bestaat uit een vereenvoudigde constructie van muren, gangen en trappen. Het heeft iets weg van een filmset of een maquette. Op de wanden worden de video's van de kunstwerken geprojecteerd. Scenery 2 (a reconstruction). T/m 22 jan in de Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam. Inl: 020-6229014 of www.brakkegrond.nl

Scenery 2 In het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond staat een reconstructie van een kraakpand in Antwerpen. Daar organiseerde curator Jan Van Woensel in juni 2004 de tentoonstelling Scenery 1 (proposing a space between) waarin het ging om de interactie tussen de ruimte, het kunstwerk en de toeschouwer. De hele tentoonstelling, inclusief de kunstwerken, werd destijds opgemeten en uitgewerkt in tekeningen, plattegronden en een schaalmodel. Deze plannen en de ter plekke gemaakte video's van de kunstwerken vormen nu de basis voor de tentoonstelling Scenery 2 (a reconstruction). Het op schaal gereconstrueerde bouwwerk in de Brakke Grond - twintig meter diep, veertien meter breed en zes meter hoog - bestaat uit een vereenvoudigde constructie van muren, gangen en trappen. Het heeft iets weg van een filmset of een maquette. Op de wanden worden de video's van de kunstwerken geprojecteerd. Scenery 2 (a reconstruction). T/m 22 jan in de Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam. Inl: 020-6229014 of www.brakkegrond.nl Brakke Grond