Zesdaagse: Stam en Slippens

De baanwielrenners Robert Slippens en Danny Stam hebben vannacht de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. Het Nederlandse koppel besliste de wedstrijd in de laatste ploegkoers. De Belgen Matthew Gilmore en Iljo Keisse eindigden op één ronde als tweede. De Duitsers Robert Bartko en Andreas Beikirch werden derde.

Voor Slippens en Stam was het de zesde zesdaagse-zege in hun loopbaan. Dit seizoen was het pas de eerste, maar van een bevrijding wilde Slippens niet spreken. “Nee, zo voelt het niet. Het is wel mooi hier voor de tweede keer op rij te kunnen winnen. In deze vorm moeten we de komende weken nog eens kunnen toeslaan.“

Tijd voor veel feesten is er niet. Vanaf morgen rijden Stam en Slippens in Brement. “We hadden een moeilijke eerste avond, maar daarna hebben we niet onnodig met onze krachten gesmeten en niet te veel geleden“, zei Slippens. “Ik voelde vanavond dat we nog iets over hadden.“

In de afsluitende ploegkoers waren, zoals het een goed zesdaagse-scenario betaamt, nog vier koppels in de race voor de eindoverwinning. De Belgen Gilmore en Keisse, het Duitse koppel Bartko/Beikirch en de Zwitserse routiniers Risi en Betschart. De laatsten werden eigenlijk nog het meest gevreesd. “Ze zijn het meest ervaren en kunnen enorm hard wegrijden“, zei Stam.

Het pakte goed uit voor de favorieten van het thuispubliek. Tot vreugde ook van de organisatie; in zes dagen kwamen ruim 32.000 toeschouwers naar Ahoy'. (ANP)