Vitesse straft Belg Vreven

Voetbalclub Vitesse heeft verdediger Stijn Vreven voor straf tot maandag 16 januari uit de selectie gezet. De Belg moet meetrainen met de beloften. De Arnhemse club neemt het Vreven zeer kwalijk dat hij zich kort geleden kritisch uitsprak in de media; hij verweet zijn medespelers gebrek aan passie in hun spel. Al eerder was middenvelder Youssouf Hersi naar het tweede elftal verbannen. Ook hij had zich negatief uitgelaten in de media; hij bekritiseerde onder anderen trainer Edward Sturing. De clubleiding is van mening dat kritiek binnenskamers moet blijven. Beide spelers missen het competitieduel op zondag 15 januari tegen Feyenoord. Hersi mag net als Vreven de dag erna terugkeren bij het eerste elftal.

Henk Vos keert terug bij RBC Roosendaal. De inmiddels 37-jarige aanvaller gaat op amateurbasis voetballen voor de ploeg van de nieuwe coach Robert Maaskant. Naar verwachting van Maaskant kan Vos als pinchhitter en motivator zijn waarde hebben voor de selectie. RBC bungelt onderaan in de eredivisie, met slechts vier punten uit achttien duels. Vos verruilde RBC tweeënhalf jaar geleden voor NAC Breda. Destijds een geruchtmakende overgang, aangezien NAC aanspraak maakte op Vos terwijl hij ook zijn jawoord aan RBC zou hebben gegeven. Dit seizoen speelde Vos, eveneens op amateurbasis, voor KRC Mechelen in België. Hij kwam verder uit voor onder meer FC Den Bosch, PSV, Willem II en Standard Luik. (ANP)