Verkerk als vierde Nederlander actief bij indoortoernooi

Rotterdam, 11 jan. Martin Verkerk is de vierde Nederlander in het deelnemersveld van het 33ste tennistoernooi van Rotterdam, van 20 tot en met 26 februari in sportpaleis Ahoy`. De 27-jarige prof uit Alphen aan den Rijn heeft besloten bij Nederlands grootste tennistoernooi gebruik te maken van zijn `beschermde ranking` na een gesprek met toernooidirecteur Richard Krajicek. De andere drie Nederlanders kregen een wildcard: Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels. Een financiële tegemoetkoming trok de momenteel van een schouderblessure herstellende Verkerk over de streep, zo liet Krajicek vanmorgen weten bij de officiële presentatie van het deelnemersveld. Van de internationale top zijn vijf spelers uit de toptwaalf gecontracteerd: titelverdediger Roger Federer (Zwi/1), Rafael Nadal (Spa/2), Nikolai Davidenko (Rus/6), Ivan Ljubicic (Kro/9) en Marat Safin (Rus/12).