Stacey wint weer rit “Dakar'

De Nederlandse trucker Hans Stacey heeft zich gisteren hersteld van zijn zware tegenvaller in de vorige etappe van de Dakar Rally. De Brabander won de tiende etappe en behaalde daarmee zijn tweede dagzege in de woestijnrally van dit jaar.

Stacey stuurde zijn vrachtwagen in vier uur en 31 minuten door de 283 kilometer lange proef van Kiffa in Mauretanië naar Kayes in Mali. Voor het klassement maakte de dagzege weinig uit. Stacey verloor maandag drie uur doordat zijn vrachtwagen kantelde op een zandduin in de Sahara. Hij staat stevig op de derde plaats en kan zelfs nog een plekje opschuiven, maar zal normaliter Tsjagin niet meer kunnen afhouden van diens vijfde eindzege.

Alleen autopech lijkt Stéphane Peterhansel nog te kunnen afhouden van een derde zege op rij in de Dakar Rally. De Fransman uit het Mitsubishi-team verstevigde gisteren met een derde plaats in de tiende etappe de leiding in het autoklassement. De motoren reden in colonne naar Kayes, als eerbetoon aan de maandag omgekomen Andy Caldecott. De Australiër brak bij een val zijn nek en was op slag dood.