Radio Voorkeur

Kunststof. Striptekenaar Daan Jippes vertelt over zijn strip Havank ,die dagelijks in het Algemeen Dagblad verschijnt. Hij was art-director bij het weekblad Donald Duck, en tekende daarna jarenlang in de Verenigde Staten voor Disney en Dreamworks. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Jan de Groot van bakkerij Jan de Groot vertelt waarom hij denkt dat zijn grootvader de uitvinder is van de Bossche bol. Verder een gesprek met cellist Ernst Reijseger en in het laatste uur de eerste aflevering van een drieluik over de maakbare mens en het ouderwetse noodlot. Vanavond een interview met dramaturge Laura Minderhoud en actrice Saskia Temmink van toneelgroep Alaska over hun voorstelling De Claim. In dit stuk, van regisseuse Marijke Schermer, besluit een echtpaar dat een zwaar gehandicapt kind krijgt, de artsen aan te klagen die verzuimden een prenatale diagnose te stellen. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. Michiel Muller, oprichter van pechhulpdienst Route Mobiel, vertelt over zijn eigen organisatie en de concurrerende ANWB. BNR, 23.02-24.00u.