Merkwaardige winter

Hoewel echt winterweer ontbreekt, bewegen de gemiddelde temperaturen zich al lange tijd op een niveau dat vrijwel voortdurend iets lager is dan normaal: een merkwaardige winter. Verder komt het maar heel zelden tot neerslag.

Ook de komende tijd lijkt deze situatie maar weinig te veranderen. Het blijft rustig. Vandaag was de uitzondering. Het waaide stevig, aan zee stond zelfs enige tijd een harde zuidenwind, en het regende in heel het land. Vanavond kan het vooral in het oosten en zuidoosten eerst nog wat regenen, in het westen is het al droog en vanuit die hoek breiden opklaringen zich uit. Tegelijkertijd neemt de wind af.

In het binnenland zal het een graadje vriezen, aan zee blijven de temperaturen boven nul. Verder kan vooral in het binnenland op uitgebreide schaal mist ontstaan.

Morgen ligt Nederland opnieuw aan de flank van het aloude hogedrukgebied boven Centraal Europa, met zwakke tot matige zuidenwind.

Mist en laaghangende bewolking, in de ochtend op veel plaatsen aanwezig, zullen zich lange tijd handhaven. Op plaatsen waar het de hele dag mistig blijft, wordt het niet veel warmer dan 3 graden. Daar waar de zon nog even mooi doorkomt, kan het kwik tot een graad of 6 stijgen.

Ook na morgen verandert weinig in deze situatie. Het blijft rustig met een mix van wolken, mist en zon. Maxima rond 5 graden.