“Kind te koop op site'

De advertentiewebsite Marktplaats.nl heeft aangifte gedaan bij de politie in Friesland tegen een adverteerder die een kind van een jaar oud gratis aanbood. Dat zegt Oscar Diele, directeur van Marktplaats, die de betreffende advertentie dinsdagavond heeft verwijderd. De plaatser van de advertentie zou een moeder zijn met vier kinderen. De tekst van de advertentie luidde volgens persbureau ANP: “Hij heeft geen ziektes, ik doe hem weg omdat ik meer dingen aan mijn hoofd heb en niet zo goed met kinderen om kan gaan“.

Diele sluit niet uit dat het een grap is, maar neemt de zaak toch hoog op. Diele: “Na een tip van een lezer hebben wij de advertentie verwijderd en aangifte gedaan bij de politie in Friesland.“

De politie aldaar kon echter niet bevestigen of de aangifte binnen is. Het gebeurt wel vaker dat adverteerders bij wijze van een grap een kind aanbieden op Marktplaats.nl.