Internet Voorkeur

Griepmeting. Wat iedereen gewoonlijk “griep' noemt, is vaak niet meer dan een zware, maar tamelijk onschuldige verkoudheid. Gemiddeld krijgt 10 procent van de volwassenen en ongeveer 30 procent van de kinderen echte griep tijdens de jaarlijkse griepgolf. Om te kijken hoe de griep zich verspreidt en hoeveel mensen worden getroffen, wordt er sinds drie jaar een “Grote Griepmeting' gehouden. Via internet kunnen mensen opgeven of ze last hebben van griepverschijnselen of niet. De Grote Griepmeting wordt georganiseerd door onder meer Kennislink, de Universiteit van Tilburg, de Katholieke Universiteit Leuven, het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en het RIVM. Behalve in Nederland vindt de griepmeting ook plaats in België en Portugal. In Nederland doen inmiddels ruim 21.000 mensen mee aan de meting, in België bijna 12.000 en in Portugal bijna 3000. Wie mee wil doen aan de meting kan zich opgeven via de website. Als u zich aanmeldt vult u anoniem een korte vragenlijst in over uw persoonlijke situatie. Daarna ontvangen deelnemers elke twee weken een nieuwsbrief met interessante feiten en het laatste nieuws op het gebied van (vogel)griep. Op de interactieve koorts- en griepkaart is te zien hoeveel mensen in Nederland griepverschijnselen hebben, hoeveel mensen er ziek thuis gebleven zijn en waar zij wonen.

www.degrotegriepmeting.nl