Hart voor de commerciële kant van kranen

De Duitse producent van kranen en douchekoppen Grohe heeft Rob van Maagdenberg (41) benoemd tot directeur van zijn Nederlandse vestiging. Van Maagdenberg komt van CRH, de Ierse bouwmaterialenproducent, waar hij het onderdeel leidde dat licht- en ventilatiesystemen levert. “Het distributiekanaal is bij Grohe min of meer hetzelfde“, zegt Van Maagdenberg. “Dus dat ken ik alvast goed.“ Een belangrijk verschil is dat CRH ook eigen fabrieken in Nederland heeft, terwijl Grohe zijn producten in Duitsland maakt en de Nederlandse vestiging zich vooral met verkoop, marketing en distributie bezighoudt. “Mijn hart ligt vooral bij de commerciële kant“, zegt Van Maagdenberg, die van huis uit bedrijfseconoom is. “Bovendien is Grohe een bekend merk, het is leuk om je daaraan te kunnen verbinden.“

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot