Den Haag krijgt 1,5 miljard van rijk

Den Haag, Amsterdam en Rotterdam krijgen tot 2010 het grootste deel van het geld dat het rijk heeft bestemd voor stadsvernieuwing. Dat blijkt uit de investeringskaart van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) die deze week is gepubliceerd. Deze kaart geeft een overzicht van de uitgaven voor wonen, ruimtelijke ordening, milieu en rijksgebouwen voor de periode 2000-2010.

Zo ontvangt Den Haag het hoogste bedrag (bijna 1,5 miljard euro), waar onder meer vijf wijken van worden opgeknapt. Naast Amsterdam (1336,5 miljoen euro) en Rotterdam (707,8 miljoen euro) gaat VROM verder het meeste geld investeren in Apeldoorn (316,5 miljoen euro), Utrecht (239,2 miljoen euro), Arnhem (178,7 miljoen euro), Zoetermeer (157,5 miljoen euro), Delft (130,1 miljoen euro), Groningen (122,2 miljoen euro) en Rijswijk (100,4 miljoen euro). In Den Haag onder meer het Laakkwartier en Rustenburg opgeknapt. In Rotterdam krijgen onder andere Crooswijk en Hoogvliet extra geld. In Amsterdan worden Zuidoost, Noord en Nieuw-West van het geld opgeknapt.

Ook gaat VROM geld investeren in de treinstations van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem en Breda, met name door de komst van de Hogesnelheidslijn (HSL).

www.nrc.nl: kaart VROM