www.nrc.nl

Zilveren camera. Een selectie van de prijswinnende foto's bij de Zilveren Camera 2005 is te zien op de website van NRC Handelsblad. Aan de verkiezing voor de Zilveren Camera deden 278 fotografen mee. Vanaf 18 maart reist de tentoonstelling door Nederland. NRC Handelsblad-fotograaf Leo van Velzen won de derde prijs Kunst voor zijn foto van een repetitie van het ballet “Exit' (foto).

Leiden, 13/01/05. Fotodoorloop van ballet "Exit" van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard. Premiere 21/01/05 in Haarlem. Foto Leo van Velzen. Velzen, Leo van

Op www.nrc.nl/foto is meer werk te zien van Leo van Velzen, onder meer theaterfoto's en portretten van acteurs, schrijvers en politici. Daarnaast een foto-overzicht van Vincent Mentzel met buitenlandse reportages en portretten van personen uit de wereld van kunst en cultuur, “politieke' foto's van Roel Rozenburg en een overzicht van het werk van Maurice Boyer, met onder meer de krakersrellen in Amsterdam, en van Sake Elzinga, met beelden van het Oerolfestival. In de actuele fotoserie Dierbaar zoekt Jan van IJken een antwoord op de vraag: wat is de waarde van een dier in Nederland? www.nrc.nl/foto

Videocolumns. Het publieke bestel zal in 2006 imploderen, maar als kijker zullen we daar niet gelukkig van worden. Ook in de krantenwereld zullen klappen vallen. De mediaconsument moet digitaal en het internet op volgens Hans Beerekamp (foto) in zijn persoonlijke videocolumn, te zien op de website van NRC Handelsblad. Daar blikken nog acht columnisten van de krant vooruit. Ook Frits Abrahams, Hugo Camps, Merel Roze, Janneke Wijkmans, Ewoud Sanders, Herbert Blankesteijn, Tamar de Waal en Wilfried de Jong spreken hun wensen en verwachtingen uit voor 2006. Eerder keken dezelfde negen columnisten terug op het afgelopen jaar in Halte 2005. www.nrc.nl/halte 2006