Vader dode baby`s Beverwijk wist niet van zwangerschap

Rotterdam, 10 jan. De vader van de vier baby`s van wie de lijkjes in Haarlem en Beverwijk zijn gevonden, wist niet dat zijn partner zwanger was. Dat zegt zijn advocaat C. Kranendonk. De vader (35) is vorige week vrijgelaten omdat er “onvoldoende ernstige bezwaren“ tegen hem waren. Justitie beschouwt hem nog wel als verdachte. Een woordvoerster van de rechtbank in Haarlem zei gisteren dat de rechter-commissaris geen toelichting wil geven op de beslissing. De 29-jarige moeder zit nog wel vast. Volgens justitie gaat het in alle gevallen om volgroeide baby`s. DNA-onderzoek heeft aangetoond dat de twee verdachten de biologische vader en moeder van de kinderen zijn. Het stel is vorige maand uit elkaar gegaan. De vrouw verbleef daarna bij haar moeder in Haarlem. Haar naaste familie, met wie ze intensief contact had, zou ook niets hebben geweten van haar zwangerschappen.