TV-makers live aan het werk op IFFR

rotterdam, 10 jan. Tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) zullen onder de noemer Satellite of Love ruim twintig tv-regisseurs uit verschillende landen 12 uur per dag aan het werk te zien zijn. De regisseurs uit onder andere Groot-Brittannië, Italië, Denemarken en Litouwen zijn vertegenwoordigers van experimentele en activistische televisie en verblijven de hele festivalperiode van `s morgen elf tot `s avonds tien uur op twee locaties; in tentoonstellingsruimte Tent van het Centrum Beeldende Kunst en in Witte de With, het centrum voor hedendaagse kunst. Deze locaties fungeren als hoofdkwartier van een tv-commune waar televisiemakers en kunstenaars recent werk tonen en ter plekke produceren. `s Middags en `s avonds vinden er openbare gesprekken, masterclasses en tv-diners plaats. Het eindproduct van de deelnemende tv-makers zal te zien zijn op het eigen digitale tv-kanaal Exploding Televsion Channel, te bekijken via www.nederland4.nl en www.explodingtelevision.net, waar elf dagen lang, 24 uur per dag wordt uitgezonden. Het IFFR begint op woensdag 25 januari en duurt tot zondag 5 februari.