Tijdelijk wat regen

Het is al dagenlang op een aantal plaatsen grauw en grijs. In de noordelijke provincies Groningen en Friesland is de zon al ruim een week niet op uitgebreide schaal doorgebroken. In het zuiden van het land was dat wel het geval, zodat het daar zo nu en dan prachtig (winter)weer was. Oorzaak van het rustige weer is een krachtig hogedrukgebied boven het oosten van Europa waarmee koude en vochtige lucht werd aangevoerd.

Vanavond en vannacht schuift nieuwe bewolking over de westelijke provincies naar het oosten. De temperaturen blijven bij een toenemende zuidenwind boven nul.

Morgen is het bewolkt en in de ochtend valt in de Kop van NoordHolland van tijd tot tijd regen. Rond het middaguur valt ook in de provincies Utrecht en Gelderland de eerste regen of motregen, Limburg volgt in de namiddag. De zuiden- tot zuidwestenwind zorgt er voor dat de temperatuur van ongeveer 6 graden waterkoud aanvoelt.

Vanaf donderdag komt het hogedrukgebied, dat het rustige weer van de afgelopen dagen heeft veroorzaakt, terug naar onze omgeving. Het wordt droog en we krijgen opnieuw een afwisseling van zon en wolken. Net als de afgelopen dagen zijn er regio's waar de zon de hele dag achter een dik wolkendek schuil gaat, terwijl even verderop de zon uitbundig doorbreekt.

In de nacht blijft de temperatuur net boven nul en overdag wijst de thermometer een waarde aan van ongeveer 5 graden.