Televisie Film van de dag

Get Shorty. De op Elmore Leonards boek gebaseerde droogkomische satire over Hollywood, waar de dienst wordt uitgemaakt door boeven en halvegaren, komt in de regie van Barry Sonnenfeld moeizaam op gang, maar wordt wel geheel gedragen door een in alle opzichten triomferende John Travolta als Chili Palmer, een cinefiele “loan shark' die zich in het filmmilieu uitstekend staande houdt. Gene Hackman speelt een mislukt regisseur die goedkope B-films maakt en Danny DeVito een verwaande steracteur op z'n retour die bijles krijgt van filmliefhebber Chili. Door zijn achtergrond in de onderwereld kan Chili zijn weg prima vinden in Hollywood. De acteurs kunnen prima overweg met de vaak geestige volzinnen die Leonard schreef. Get Shorty kreeg vorig jaar een inferieur vervolg: Be Cool. In die film verruilt Chili de filmwereld voor de muziekindustrie.

(Barry Sonnenfeld, 1995, VS), Veronica, 20.30-22.25u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg