MTV stapt in theater

Muziekzender MTV gaat in samenwerking met productiebedrijf REP (Rick Engelkes Producties) theatervoorstellingen voor jongeren maken. De eerste productie, MTV presents: Sexual Perversity, zal waarschijnlijk half november in Amsterdam in première gaan.

Door hun joint-venture willen MTV en REP uitgroeien tot “toonaangevend theaterproducent met eigentijdse stukken gericht op jongeren“, aldus woordvoerder Sandor Janssen van REP. Doelgroep zijn jongeren vanaf 20 jaar, zegt Janssen. “Dat is een groep die wel veel naar cabaret en stand-up comedy gaat, maar haast nooit naar serieus theater.“

REP maakte eerder de op jongeren gerichte theatervoorstellingen Onze Jeugd! (2003), met Katja Schuurman, Teun Kuilboer en Johnny de Mol, en Tape (2005), met Medina Schuurman, Tygo Gernandt en Cas Jansen.

Voor MTV is de samenwerking met REP het eerste experiment op het gebied van theater. De televisiezender begeeft zich op steeds meer terreinen die buiten de muziek liggen. Het afgelopen jaar bood MTV onder de naam Club Cinema jonge filmmakers een podium. Ook organiseerde de zender een serie politieke debatten onder de noemer Coolpolitics. Dit jaar wil de zender onder dezelfde naam de verkiezingen verslaan. “Het is onze strategie om op meerdere platforms tegelijk te opereren“, zegt woordvoerder Joyce Veul van MTV. “Theater is er daar één van.“