Jonge Nederlandse darter verrast Brit

Debutant Jelle Klaasen is gisteren door de eerste ronde gekomen van de Lakeside, het officieuze WK darts. De 21-jarige Brabantse darter verraste met een overwinning op de Brit Dennis Harbour. Klaasen kwam gisteravond in Frimley Green met 2-0 in sets achter, maar ging daarna een niveau hoger spelen. Klaasen won alsnog met 3-2 en komt in de tweede ronde uit tegen de gelouterde Mervyn King.

Klaasen plaatste zich in oktober in een kwalificatietoernooi in Bridlington voor het prestigieuze evenement in Frimley Green. De debutant keek snel tegen een vrij uitzichtloze achterstand aan. Harbour gooide redelijk en won de eerste twee sets.

“Op dat moment leek er maar geen einde aan te komen. Ik was niet zenuwachtig, maar moest wennen aan alles in de zaal“, zei Klaasen. Hij zette een ongekende inhaalrace in. “Ik was heel blij dat het met het finishen goed ging. Toen ik met 2-0 achterstond, genoot ik nog wel maar ik wist dat ik beter moest gaan gooien om niet heel snel buiten te staan.“ Pas bij het uitgooien haperde de Nederlander even. De dubbel 16 viel niet. Harbour vergooide zich daarna, waarna de Brabander de dubbel 8 wel trof.

Van Barneveld won weliswaar met 3-0 van de Deen Sörensen, maar kon niet terugkijken op een lekkere eerste wedstrijd. De titelverdediger wierp dan wel zeven keer 180, maar had grote problemen met de dubbels. “In tegenstelling tot Jelle is het voor mij echt “moeten'. Het was niet mijn avond en dan moet je blij zijn dat je nog met 3-0 wint.“