Zeilteam Ericsson trekt zich terug uit tweede etappe

Kaapstad, 9 jan. Het zeiljacht van Team Ericsson heeft zich vanmorgen officieel teruggetrokken uit de tweede etappe van de Volvo Ocean Race. De boot keerde al op 4 januari terug naar starthaven Kaapstad met een gebroken kiel en de bemanning is er sindsdien niet in geslaagd het euvel te verhelpen. De Britse schipper Neal McDonald vertelde dat de gebroken kiel van titanium was en een stalen kiel geen goede vervanger zou zijn voor het zeiljacht: ”We moeten naar de oceaanrace in zijn geheel kijken en niet alleen naar deze etappe. Het is beter om ons nu vast te richten op de komende etappes.” De Ericsson is al op een containerschip geladen, dat richting de finish in Melbourne is afgereisd. Het zeiljacht Brasil I is gisteren teruggekeerd in de Volvo Ocean Race. Het verliet woensdag de tweede etappe van Kaapstad naar Melbourne met een scheur in het dek. Het defect werd in Kaapstad gerepareerd.