www.nrc.nl

Na twee weken kerstvakantie staat er vandaag op de scholierensite weer veel nieuws.

A4-krant over China

China is hot en bijna alles wat over dit land geschreven wordt gaat over één onderwerp: groei. Ondanks de jarenlange één-kindpolitiek blijft de bevolking explosief toenemen. En sinds de Chinese leiders zijn “bekeerd' tot het kapitalisme groeit de economie met rond de 10 procent per jaar. Keerzijden zijn er ook. De kloof tussen arm en rijk wordt angstig groot, zorg voor het milieu lijkt er nauwelijks te zijn en op het gebied van de mensenrechten loopt China juist achter. Is deze nieuwe Aziatische tijger wel klaar voor de sprong?

De A4-krant bevat verder verschillende artikelen over jongeren in China. Ondanks de groei is het zelfs voor hoog opgeleiden steeds moeilijker om passend werk te vinden. Internet geeft jongeren veel vrijheid om te communiceren, maar veel meer dan gamen in internetcafé's doen de jonge Chinezen niet. De Chinese popmuziek begint tot ontwikkeling te komen, maar is nog tamelijk braaf.

In de weekkrant

Laatste nieuws over Ariel Sharon

Vier gaten in de evolutietheorie

Jongeren “best wel' geïnteresseerd in politiek

Portret van rapduo Lange Frans en Baas B.

Nieuw boek over de geschiedenis van Rome

De astronomische waarde van Google

Justitie kan “cyberjihad' slecht aanpakken

Boycot Coca-cola op universiteiten in VS