Radio Voorkeur

Kunststof. Theatermaker, beeldend kunstenaar en muzikant Peter Zegveld vertelt in dit magazine over actualiteit, cultuur en media over zijn nieuwe theatervoorstelling Ook Mama is jarig! Het theaterstuk is een mixture van muziek, filmprojecties, animatie, tekeningen, trucs en spel. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met slavist Arthur Langeveld die Dostojevski's De broers Karamazov opnieuw voor de Russische bibliotheek van Van Oorschot vertaalde. Na tienen Toon Tellegen met een nieuw verhaal over de eenzaamheid van Egel en geluidsrestaurateur Harry Coster met een nieuwe aflevering over wat bewaard bleef op 78 toeren platen met muziek opgenomen in Memphis, Tennessee, zomer 1928. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met schrijver en programmamaker Heere Heeresma jr. over zijn boek De Held van Srebrenica waarin hij een verband legt tussen het drama in Bosnië, de botsing der culturen in Nederland, Srebrenica, het historisch besef van de Nederlanders en spanningen in de samenleving. Radio 1, 0.04-0.45u.