Internet Voorkeur

Tickets. Nu de Olympische Winterspelen in aantocht zijn, neemt de vraag naar toegangskaarten toe. Van 10 tot en met 26 februari worden de Spelen in de Italiaanse stad Turijn gehouden. Nederland zal de aandacht vooral richten op zijn schaatsers. In de Oval Lingotto, de schaatshal waarin alle langebaanafstanden worden verreden, moeten medailles worden behaald. Schaatsliefhebbers die onder anderen Erben Wennemars en Ireen Wüst willen volgen, hebben voor alle schaatsafstanden nog gelegenheid kaarten te kopen. Voor een aantal afstanden, waaronder de 10.000 meter heren en de 500 meter voor vrouwen, geldt nog een beperkt aanbod. Een zitplaats in de Oval Lingotto (capaciteit. 8.500) kost, afhankelijk van de schaatsafstand en het vak, tussen de 30 en 95 euro. Overigens lopen de Italianen niet warm voor het sportevenement. Van de miljoen entreebewijzen is slechts 60 procent verkocht. Kunstschaatsen is populair, in tegenstelling tot dameshockey en skeleton (kleine slee). Voor overige sporten met Nederlandse inbreng zijn ruim voldoende kaartjes beschikbaar. Bij bobsleeën, shorttrack en snowboarden is snel te bestellen niet zo groot. Alleen plaatsbewijzen voor de half-pipe zijn tijdelijk niet beschikbaar. Om on-line tickets te bestellen moet men in loggen op de site.

www.torino2006.org/tickets