Iets minder koud

Het wordt de komende dagen iets minder koud. Dat heeft te maken met de aanvoer van wat zachtere lucht vanuit Frankrijk.

Verder neemt de bewolking weer toe, maar alleen op woensdag kan er regen vallen. Het afgelopen weekeinde was het op veel plaatsen bewolkt, vooral ten noorden van de grote rivieren. Vanaf gisteravond klaarde het vanuit het zuidoosten verrassend snel en goed op, zodat het afgelopen nacht overal heeft gevroren. Heino was de koudste plek met 4,1 graden vorst. Omdat het ook vanavond helder is, gaat het nogmaals snel vriezen. Opnieuw is daarbij later vanavond min 4 graden haalbaar. Komende nacht echter trekken laaghangende wolkenvelden Zeeland en de westkust over, waardoor de temperatuur hier geleidelijk iets boven het vriespunt uitkomt.

Verder kan er in het binnenland mist ontstaan. Er is weinig wind. Morgen breidt de laaghangende bewolking zich uit. Alleen in de oostelijke provincies is er tot in de middag geregeld zon. Morgenavond raakt het ook daar geleidelijk bewolkt. Het blijft droog. Bij een matige, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtige zuidelijke wind (kracht 5) wordt het tussen 3 en 6 graden.

Woensdag verloopt bewolkt en er kan enige tijd regen vallen. Donderdag en vrijdag breekt waarschijnlijk de zon weer af en toe door en is het droog. Het wordt iets zachter met overdag maximaal 4 tot 7 graden en net geen vorst meer in de nachten.