Henin verslaat Hingis in Sydney

Justine Henin-Hardenne heeft Martina Hingis weer met beide benen op de grond gezet. De Waalse tennisster had vandaag geen enkele moeite met de Zwitserse in de openingsronde van het toernooi in Sydney. Henin was na zeventig minuten klaar in twee sets: 6-3 en 6-3.

Gebrek aan wedstrijdritme brak Hingis op tegen het dynamische spel van Henin. De voormalig nummer één van de wereld was drie jaar afwezig en maakte vorige week een verdienstelijke rentree in het proftennis. Ze bereikte de halve finales van het toernooi in Gold Coast. Het toernooi in Sydney geldt als voorbereiding op de Australian Open. De eerste van vier grandslams begint over een week.

Lucie Safarova, vorige week winnares van Gold Coast, meldde zich vandaag af voor het toernooi in Canberra, de hoofdstad van Australië. De Tsjechische tiener gaf als reden een liesblessure op.

Michaëlla Krajicek, die eind vorige week in Perth met Peter Wessels de finale haalde (en verloor) van de Hopman Cup, heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi in Hobart, op Tasmanië. Ze versloeg Maret Ani uit Estland met tweemaal 6-4.

Ivan Ljubicic heeft gisteren het Chennai Open gewonnen. De 26-jarige Kroatische tennisser versloeg in de finale in India de Spanjaard Carlos Moya in twee sets: 7-6 6-2. Ljubicic stond eerder op de dag drie sets op de baan voor de halve finale tegen de Belg Kristof Vliegen. Moya, tweevoudig winnaar in Chennai, had zijn halve eindstrijd tegen de Tsjech Radek Stepanek al op zaterdag gespeeld.