www.nrc.nl

Woordhoek. De afgelopen twee afleveringen van de rubriek Woordhoek werd er aandacht besteed aan titulatuur. Een onderwerp dat kennelijk tot de verbeelding spreekt, want de reacties stroomden binnen. Op de site van NRC is een selectie te lezen. Zo windt lezer Jan Kamphuis zich op over hoe koningin Beatrix (foto) aangesproken dient te worden. “Geachte Zijn Heer Sanders, of: Geachte Zijne Heer, Een tijdje geleden circuleerde een brief die was gericht aan onze koningin (...). Boven die brief stond als aanhef “Hare Majesteit' Daar heb ik met verbazing naar gekeken. Je kunt de koningin aanspreken met “Majesteit' of “Mevrouw' maar niet met “Hare Majesteit'. Dat is hetzelfde als de aanhef die ik bovenaan dit briefje heb gezet. De onzin is dan meteen duidelijk. Ik heb me daar nog meer over verbaasd omdat de brief een actie was van een schrijfster: Marion Bloem. Zou die daar nou niet bij nagedacht hebben?“

Nederland Rotterdam 18 mei 2004 Welch wordt geinterviewed voor een zaal vol managers door NOS Amerika correpondent Charles Groenhuijsen die voor de ze dag in ingehuurd door Focus Conferences, een commercieel bedrijf dat seminars organisseerd.. Jack Welch, een van de meest bewonderde ceo's ter wereld, spreekt op een seminar over management bij "Rotterdam School of Management. Welch was 20 jaar de topman van General Electric en liet de marktwaarde van het bedrijf groeien van 13 miljard naar 500 miljard dollar, waardoor Fortune hem uitriep tot manager van de eeuw. In 5 jaar tijd werden 1 op de 4 medewerkers ontslagen waardoor Welch de bijnaam kreeg "Neutron Jack". Foto: Jan Boeve / Hollandse Hoogte Boeve, Jan/ Hollandse Hoogte

www.nrc.nl/woordhoek

Weblog Marie-José Klaver. Internetjournalist Marie-José Klaver blogde over het VPRO tv-programma De Toekomst. Dat heeft via Google de belastinggegevens en de waarde van de huizen van Charles Groenhuijsen (foto) en Ad Melkert gevonden. “Het programma wil aantonen dat sinds de komst van het internet, en met name Google, het steeds eenvoudiger wordt om gevoelige informatie over personen te achterhalen.“, aldus de VPRO in een persbericht.

www.nrc.nl/klaver