Tenniskoppel moet winst aan VS laten

Michaëlla Krajicek en Peter Wessels zijn er gisteren niet in geslaagd de Hopman Cup te winnen. Het Nederlandse tennisduo verloor de eindstrijd van landenwedstrijd in Perth van de Verenigde Staten.

Krajicek won haar enkelspel tegen de ervaren Lisa Raymond (6-4 en 7-6), Peter Wessels op zijn beurt verloor zijn duel tegen Taylor Dent (1-6 en 4-6). Het Nederlandse gelegenheidskoppel ging vervolgens onderuit in het gemengddubbel. Wessels en Krajicek wonnen nog wel de eerste set met 6-4, maar verloren de tweede met 2-6. De beslissende “supertiebreak' werd door de Amerikanen met 10-8 in hun voordeel beslecht.

Voor de Verenigde Staten betekende het de vierde eindzege in de strijd om de Hopman Cup. Raymond en Dent ontvingen voor de overwinning een bedrag van omgerekend ruim 160.000 euro, de Nederlanders kregen de helft.

Alleen Slowakije slaagde er eerder in om via het kwalificatietoernooi het officieuze wereldkampioenschap voor gemengde teams winnend af te sluiten. Met name Krajicek maakte indruk in Australië. De 16-jarige Nederlandse versloeg gisteren de twee keer zo oude Raymond, een gerespecteerd speelster in het internationale circuit maar inmiddels weggezakt naar de 74ste plaats op de wereldranglijst. Drie dagen voor haar zeventiende verjaardag tekende Krajicek voor elf aces, maar ook voor 49 onnodige fouten. Raymond tekende voor het eveneens aanzienlijke aantal van veertig fouten.

“Ik was wat nerveus“, bekende Krajicek nadat ze Nederland op een 1-0 voorsprong had gezet. “Het zou ook niet goed zijn geweest als ik dat niet was geweest, maar ik speelde ondanks wat teveel fouten in de tweede set een goede partij. Het was niet de mooiste dag uit mijn leven, maar ik ben er wel trots op dat ik in twee sets de overwinning binnenhaalde.''

Wessels kreeg vervolgens de kans Nederland aan de eindzege te helpen. De Nederlander kreeg in de openingsgame direct drie aces van Dent om zijn oren. Wessels trok de stand daarna nog wel gelijk, maar de Amerikaan had een goede dag en leek onpasseerbaar.

Team USA, dat voor de achtste keer de finale haalde, leek in de beslissende partij alsnog tegen een nederlaag aan te lopen. Wessels en Krajicek wonnen de eerste set van “de mix' en een sensatie hing in de lucht. Dent en Raymond vochten zich echter terug in de wedstrijd. De Amerikanen sleepten er met 6-2 een zogeheten supertiebreak uit, en sloegen vervolgens toe. Dent besloot de partij in stijl: met zijn 33ste ace in vier partijen. (ANP)