Televisie Overige films

Ali Zaoua, prince de la rue (Nabil Ayouch, 2000, Marokko/Tunesië/Frankrijk/België). In de Nederlande bioscopen als een jeugdfilm gepresenteerde productie is het resultaat van het vertrouwen dat regisseur Ayouch wist te winnen van dakloze schoffies in Marokko. Zij spelen zichzelf in een poëtisch-realistisch drama over zwervertjes die er alles aan doen om een vermoord vriendje een waardige begrafenis te bezorgen. Ned.3, 14.50-16.15u.

The Mighty Ducks (Stephen Herek, 1992, VS). Door een klusjesman geregisseerde sportfilm volgt een zeer vertrouwd stramien. Emilio Estevez wordt veroordeeld tot 500 uur dienstverlening als ijshockeycoach voor een troepje ongeregeld uit een achterbuurt. Net5, 17.15-19.05u.

Stand by Me (Rob Reiner, 1986, VS). Bescheiden Hollywoodverfilming van het psychologisch genuanceerde verhaal The Body van griezelspecialist Stephen King over jongensvriendschap en volwassenwording. Vier 12-jarige jongens in Oregon, in de zomer van 1959, speuren naar het lijk van verongelukte leeftijdgenoot. RTL7, 20.30-22.10u.

Corrina, Corrina (Jessie Nelson, 1994, VS). Lichte, interraciale romantische komedie werd tijdens het Cinekidfestival van 1994 bekroond met de publieksprijs. In het Los Angeles van 1959 heeft een 7-jarig halfweesje tientallen kindermeisjes versleten. Dan vindt ze het geluk bij gouvernante Whoopi Goldberg en probeert zij haar aan haar (blanke) vader te koppelen. Veel te schattig, ondanks enkele grimmige voetnoten over rassendiscriminatie. Net5, 21.00-23.05u.

Behind Enemy Lines (John Moore, 2001, VS). Patriottische oorlogsfilm varieert op 'Saving Private Ryan' en draait om de speurtocht naar een Amerikaanse luitenant (Owen Wilson) die boven Servisch grondgebied werd neergehaald. Ook met slechte Bosnische Serviërs. RTL5, 22.30-0.25u.

Species (Roger Donaldson, 1995, VS). Sciencefiction-griezelfilm met Ben Kingsley als eigentijdse Frankenstein. Zijn creatie, een met buitenaards DNA gebouwde seksueel agressieve mutante (in de gedaante van supermodel Natasha Henstridge), wil een kind. Met medewerking van H. R. Giger, de Zwitserse ontwerper van Alien. Veronica, 22.30-0.30u.

The Crossing Guard (Sean Penn, 1995, VS). Tweede regie van acteur Penn gaat net als The Indian Runner om de confrontatie tussen twee mannen met tegengestelde karakters die nog een appeltje met elkaar te schillen hebben. Angelica Huston probeert ex-echtgenoot Jack Nicholson af te brengen van plan om bloedwraak te nemen op David Morse, die zes jaar eerder zijn dochter doodreed. Goed acteren kan een ongeloofwaardig en sentimenteel scenario niet redden. België 1, 22.45-0.30u.

Six Degrees of Separation (Fred Schepisi, 1994, VS). Slim geschreven mengsel van kluchtige satire en psychologisch drama biedt portret van de artistieke elite van New York. Welgesteld kunsthandelaarsechtpaar Donald Sutherland en Stockard Channing zwicht voor de charme van een om hulp vragende jongeman die beweert de zoon van Sidney Poitier te zijn. Net5, 23.05-1.05u.

The Man with Two Brains (Carl Reiner, 1983, VS). Uitgelaten klucht persifleert onder meer het “mad scientist'-genre. Briljante neuroloog Steven Martin bedriegt mannenverslindster Kathleen Turner met de nog pratende hersens-op-sterk-water van zijn overleden vrouw. BBC2, 23.20-0.45u.

Two Mules for Sister Sara (Don Siegel, 1970, VS). Vermakelijke western waarin Clint Eastwood het als non vermomde animeermeisje Shirley MacLaine redt uit handen van dronken bandieten. Vervolgens raakt hij met haar betrokken bij de Mexicaanse vrijheidsstrijd. Gewelddadige finale. SBS6, 0.10-2.10u.