Televisie Film van de dag

Wonder Boys. Michael Douglas, met afzakkende bril en verwaaide haren, loopt in Wonder Boys bijna de gehele film rond in een versleten ochtendjas. De midlife crisis is hem af te zien. Hij doceert literatuur, schreef lang geleden een Grote Amerikaanse Roman, scharrelt met de vrouw van de decaan en tikt vele vellen vol. Hij heeft al zo'n tweeduizend pagina's, maar een echt goed boek wil het maar niet worden. Wonder Boys speelt zich af tijdens een hectisch weekend. Z'n literair agent komt langs om te vragen wanneer het tweede boek nou eens af is, een studente biedt haar lichaam aan en een talentvolle, door zelfmoorden geobsedeerde student sleept hem mee de nacht in, op zoek naar de laatste jurk die Marilyn Monroe ooit droeg. Wonder Boys is een hartverwarmende, wijze, sfeervolle, geestige en herkenbare tragikomedie over ellende die nooit meer ten goede zal keren.(Curtis Hanson, 2000, VS), Net 5, 20.30-22.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg