Televisie Film van de dag

The Eagle has Landed. Het is november 1943. Winston Churchill staat op het punt het weekend door te brengen in zijn huis in Norfolk, aan de Britse kust. Hiermee begint een stoutmoedig plan van de nazi's, die hem willen ontvoeren naar Duitsland. Onder direct bevel van Hitler start Heinrich Himmler (Donald Pleasance) de militaire operatie en stelt een team samen. Dit zestien man tellende met een de Engelsen hatende Ier (Donald Sutherland) in hun midden, wordt geleid door een “goede' Duitser - kolonel Kurt Steiner (Michael Caine). Ze doen zich voor als Poolse parachutisten en kunnen zo hun aanval voorbereiden. The Eagle has Landed biedt ouderwets vermaak. De acteurs vermaken zich prima, de actiescènes worden door John Sturges vaardig in beeld gebracht en de muziek van Lalo Schifrin stuwt het geheel lekker op. Naar de thriller van Jack Higgins. (John Sturges, 1976, GB), België 1, 13.35-15.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg