Rembrandt in Boijmans

Tentoonstelling met alle 31 tekeningen van Rembrandt die Museum Boijmans Van Beuningen bezit, aangevuld met zo'n 65 bladen van leerlingen en navolgers. De werken waren voor het laatst 15 jaar geleden te zien.

Tentoonstelling met alle 31 tekeningen van Rembrandt die Museum Boijmans Van Beuningen bezit, aangevuld met zo'n 65 bladen van leerlingen en navolgers. De werken waren voor het laatst 15 jaar geleden te zien.

“De tentoonstelling biedt een weerzien, of zelfs een eerste kennismaking, met bladen als de intieme schets van Rembrandts vrouw Saskia in het open raam, de studie voor een van de figuren in het beroemde schilderij De Staalmeesters, of de tekening van zoiets exotisch als een liggende leeuw. Uit zulke werken blijkt het even magistrale als onconventionele kunstenaarschap van Rembrandt.“

Bram de Klerck, 3 januari 2006

T/m 5 maart in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Inl: 010-4419475, www.boijmans .nl

NNNNH