Radio Voorkeur

Knetterende letteren. Onder meer een discussie over bestsellers en klassiekers als Ulysses van James Joyce en A la recherche du temps perdu van Proust. Ook komt het romandebuut Nachtlicht van de Spaanse schrijver Albert Sandez Pinol aan de orde. 747AM, 14.02-15.00u.

Opium. Actrice Yvonne van den Hurk praat over haar rol in de voorstelling over de Pools-Franse componist Chopin, die een verhouding kreeg met de schrijfster George Sand. Verder directeur van Artis, Haig Balian, die de documentaire Grizzly Man van de Duitse filmer Werner Herzog bezocht. en musicoloog Elmer Schönberger, die meent dat we steeds meer muziek om ons heen horen maar er steeds minder goed naar luisteren. In zijn boek Het gebroken oor houdt hij een pleidooi voor “Het Grote Luisteren'. Radio 1, 19.04-20.00u.

imek 's nachts. Gesprek met schrijfster en actrice Jasmine Allas. Nadat ze op haar achttiende uit Somalië, via Saoedi-Arabië en België, naar Nederland kwam, was ze eerst actrice, onder meer bij de gezelschappen Trust en Nieuw Amsterdam. Daarna ging ze schrijven. Radio 1, 0.04-1.00u.