Radio Voorkeur

OVT. In het eerste uur aandacht voor de grootste treinramp in Nederland die exact 44 jaar geleden op 8 januari 1962 plaatsvond bij Harmelen. Een gesprekje met de boer in wiens weiland het treinongeluk gebeurde. In het tweede uur een reportage over de jaren van Rembrandt van Rijn in Leiden en een gesprek met auteur van het boek Rembrandts Leidse Tijd, Roelof van Stralen. En een gesprek over de komende Olympische Spelen in Turijn waarbij Nederland vooral hoopt op diverse medailles bij het schaatsen. Radio 1, 10.00-12.00u.

Opium. Gesprek met regisseur Bart Oomen over de multimediale voorstelling Toen 't licht verdween over Nederlands eerste filmdiva Annie Bos. Verder oud-redacteur van de Groene Amsterdammer Max Arian die een warme liefde koestert voor Tom Poes, een personage uit de strips van Marten Toonder. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Tweede deel van een reportage over allochtone jongeren die in Nederland integreren. Vijf leerlingen van het Johan de Witt-College, een zwarte school in de Haagse schilderswijk, hielden een half jaar lang een radiodagboek bij. Radio 1, 21.04-22.00u.