Nieuwjaarsconcert

Voor het eerst werd het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker gedirigeerd door een Amsterdamse chef: Mariss Jansons van het Concertgebouworkest.

Latvian Maestro Mariss Jansons conducts the Vienna Philharmonic Orchestra during the traditional New Year's concert, on Sunday, Jan. 1, 2006, at Vienna's Musikverein. (AP Photo/Hans Punz)
Latvian Maestro Mariss Jansons conducts the Vienna Philharmonic Orchestra during the traditional New Year's concert, on Sunday, Jan. 1, 2006, at Vienna's Musikverein. (AP Photo/Hans Punz) Associated Press

“Nieuw was dat behalve Strauss ook muziek klonk van Mozart [...] Naast de ouverture Le nozze di Figaro klonken ook citaten van Mozartmuziek in Lanners wals Die Mozartisten en in Strauss` Künstler-Quadrille. [-] Jansons, zorgvuldig en gedetailleerd dirigerend, leidde het concert in een ontspannen sfeer en met zichtbaar plezier.“Kasper Jansen, 2 januari 2006

Dezer dagen verschijnt de live-cd: DG 4775566

NNNNH