Medewerkers

Marlene Dumas is beeldend kunstenaar. Ze is geboren in Kaapstad en woont en werkt in Amsterdam. Ze exposeerde in musea in binnen- en buitenland.

Robert Hughes is kunstcriticus van Time Magazine. Hij is Australiër van geboorte en woont in Amerika. Zijn bekendste boeken zijn The Shock of the New (1981), The Fatal Shore (1987) en Goya (2003).

Gary Schwartz is kunsthistoricus. Hij werd in Amerika geboren en woont en werkt sinds 1965 in Nederland. In 1984 verscheen Rembrandt, zijn leven, zijn schilderijen.

Ernst van de Wetering is emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 1968 lid van het Rembrandt Research Project. In 2000 verscheen Rembrandt, the painter at work.

Oek de Jong is schrijver. Hij debuteerde in 1977 met De hemelvaart van Massimo (verhalen), kort daarop verscheen zijn eerste roman Opwaaiende zomerjurken (1979). Zijn meest recente roman is Hokwerda's kind (2002).

Simon Schama is historicus en kunstcriticus. Hij werd geboren in Londen en woont tegenwoordig in Amerika. Zijn bekendste boek is The Embarrassment of Riches (1987). In 1999 publiceerde hij Rembrandt's Eyes.

Ronald de Leeuw is hoofddirecteur van het Rijksmuseum in Amsterdam en bijzonder hoogleraar museumbeleid en geschiedenis van het verzamelen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Eddy de Jongh is kunsthistoricus, gespecialiseerd in de Gouden Eeuw. In 1976 werd hij hoogleraar Kunstgeschiedenis, in het bijzonder de iconologie en kunsttheorie aan de Universiteit Utrecht. In 1990 ging hij met emeritaat.

Peter Greenaway, geboren in Wales, is filmer en schrijver. Zijn bekendste films zijn The Cook, the Thief, his Wife and her Lover (1989) en Prospero's Books (1991). Dit jaar gaat Nightwatching in première, zijn film over Rembrandt.

Peter Schatborn is expert op het gebied van tekeningen van Rembrandt en zijn tijdgenoten. Tot 2001 was hij hoofd van het prentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Cees Nooteboom is schrijver. Hij debuteerde met Philip en de anderen (1955). Hij won vele prijzen, waaronder in 2004 de P.C. Hooftprijs. Zijn werk is in vele talen vertaald.