Internet Voorkeur

Voeding. Het Voedingscentrum heeft een nieuwe Schijf van Vijf ontwikkeld. Wie wil weten of hij al gezond eet kan op de site van het Voedingscentrum de eettest doen. De uitslag van de test, die bestaat uit veertig vragen, geeft in grote lijnen aan hoe het met uw eetpatroon staat en wat u kunt veranderen om het (nog) beter te doen. Er staan ook gezonde recepten op en er kan gezocht worden op ingrediënt(en), bereidingstijd en ontbijt, lunch en diner. www.voedingscentrum.nl

Achtergrond. Meer informatie over gezond eten is te vinden op de Food-info-site (www.food-info.net )van de universiteit van Wageningen. In 22 talen wordt geïnformeerd over over de productiewijze, additieven, voedselveiligheid en de relatie tussen voeding en gezondheid. Op de site zijn uitgebreide dossiers te vinden over brood, energierepen, chocolade, melk en zoetstoffen. Ook worden alle E-nummers verklaard. Er is ook een lijst met E-nummers die dierlijke producten bevatten. Zo is de kleurstof E120 (karmijn, cochenille), te vinden in campari en lippenstift. Bij Food-info geen voedingswaarden maar deze zijn te vinden op www.ditziterin.nl.