Hokwerda's kind

Het toneelstuk Hokwerda's kind, naar de roman van Oek de Jong, werd in 2004 maar door weinigen gezien en krijgt alsnog een grote tournee. Hoofdrolspeelster Wendell Jaspers kreeg een nominatie voor de Colombina. Madeleine Jutten-Matzer regisseert.

Het toneelstuk Hokwerda's kind, naar de roman van Oek de Jong, werd in 2004 maar door weinigen gezien en krijgt alsnog een grote tournee. Hoofdrolspeelster Wendell Jaspers kreeg een nominatie voor de Colombina. Madeleine Jutten-Matzer regisseert.
Het toneelstuk Hokwerda's kind, naar de roman van Oek de Jong, werd in 2004 maar door weinigen gezien en krijgt alsnog een grote tournee. Hoofdrolspeelster Wendell Jaspers kreeg een nominatie voor de Colombina. Madeleine Jutten-Matzer regisseert.

“De Jongs boek heeft iets schematisch, maar het verbluffend krachtige spel van Wendell Jaspers laat Hokwerda's kind dit schema ver overstijgen. Samen met Arjan Duine, die zowel haar minnaar als haar vader speelt, maakt ze een turksfruitig liefdespaar; zo mooi, zo roerend, zo gedoemd.“

Wilfred Takken, Driekoningen 2005.

Tournee t/m 18/3. Inl. (073) 6125579.

NNNNH