Dan Tyminski:

Vanaf '94 speelt Tyminski mandoline bij Alison Krauss + Union Station, een groep die moderne bluegrass speelt. Beroemd werd hij toen hij in de film O Brother, Where Art Thou? het lied zong waarbij George Clooney playbackte. Die roem resulteerde in 2000 in het maken van een solo-plaat die nu hier nu pas wordt uitgebracht.

Met de leden van Union Station in een prominente rol, inclusief Krauss die op twee nummers meezingt en fiddle speelt, is deze plaat van het enigszins gladde maar hoge niveau waar deze muzikanten garant voor staan. Jerry Douglas laat zijn dobro als altijd schijnbaar moeiteloos zingen; de bas van Barry Bales staat rotsvast in de branding; de banjo's van Ron Block en Jim Mills mengen ragfijn melodie en ritme. De liedjes swingen onberispelijk binnen drie minuten voorbij. Maar wanneer de muziek zich over het hek van de bluegrass waagt, wordt het een stuk leuker: Think About You Every Day is door de combinatie van bluegrassinstrumenten met de feel van blues en pop een van de mooiste nummers.

Dan Tyminski: Carry Me Across The Mountain Rounder 11 661 0537-2***
    • Bart Jippes