Celstraf voor Britse sekstoerist

Londen, 7 jan. Een Britse sekstoerist is veroordeeld tot een celstraf van minimaal vijf jaar en vier maanden voor het seksueel misbruiken van jongens in Afrika en Groot-Brittannië. De 56-jarige Alexander Kilpatrick, vader van twee kinderen, heeft bekend schuldig te zijn aan zeventien gevallen van verkrachting, poging tot verkrachting en aanranding.

De man heeft onder anderen Ghanese jongens tussen 12 en 15 misbruikt, evenals een twaalf-jarige Britse jongen. 'U voerde ze [de Ghanese jongens] met voedsel, traktaties en alcohol en vervolgens pleegde u seksueel misbruik met ze op de meest verschrikkelijke wijze', zei de rechter. Kilpatrick is veroordeeld onder een nieuwe wet uit 2004 waardoor Britten in eigen land kunnen worden berecht voor seksuele misdrijven begaan in het buitenland.