Britten verspillen miljarden aan mode

Britse vrouwen hebben het afgelopen jaar meer dan 7 miljard pond (ongeveer 10,5 miljard euro) uitgegeven aan kleding, schoenen en modeaccessoires die zij nooit zullen dragen. Dit blijkt uit een onderzoek van verzekeringsmaatschappij Churchill.

Bij de Britse vrouwen liggen gemiddeld veertien kledingstukken in de kast die ze al een jaar niet hebben gedragen. Elk ongedragen item kost gemiddeld 21,82 pond, wat betekent dat de 24 miljoen vrouwen in het Verenigd Koninkrijk bij elkaar dus ruim 7 miljard pond hebben verspild. Tweederde van de ondervraagde vrouwen zeiden dat ze de ongedragen kleding in de uitverkoop hadden gekocht, een zelfde aantal zei dat de kleding te klein was en gekocht was in de hoop dat de koopster zou afvallen.

Ook mannen verspillen geld op het gebied van kleding: de gemiddeld Britse man heeft negen kledingstukken liggen die hij nooit aantrekt.