Aanval op marine Sri Lanka: 'werk van Tamil Tijgers'

Colombo, 7 jan. Een schip van de Sri-Lankese marine is vannacht vlak voor de oostelijke kust aangevallen.

Vijftien opvarenden zijn hierbij omgekomen, zo heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt. Het ministerie heeftde Tamil Tijgers beschuldigd van de aanslag. Het geweld door de separatistische Tamil Tijgers heeft de afgelopen maand aan tientallen mensen, vooral militairen, het leven gekost. Eind vorige maand heeft Noorwegen, dat bemiddelt in het conflict tussen de regering van Sri Lanka en de Tamil Tijgers, de twee partijen dringend opgeroepen terug te keren naar de onderhandelingstafel voor vredesoverleg. Waarnemers vrezen voor een hervatting van de burgeroorlog die drie jaar geleden eindigden, na onderhandeling door Noorwegen. De Tijgers vechten voor een onafhankelijke staat.