Vrienden Sévèke beginnen website

De vrienden van de vermoorde politiek activist Louis Sévèke uit Nijmegen zetten een eigen website op over de moord. Op de internetsite www.louisseveke.nl komen berichten over het opsporingsonderzoek, artikelen uit de media en publicaties van Sévèke te staan. De site biedt ook anderen de mogelijkheid te reageren, wellicht via een discussieforum. “Er zijn meerdere mensen die ons mogelijk kunnen helpen“, zegt een woordvoerster die anoniem wil blijven. Het is de bedoeling dat de internetsite morgen in de lucht is.

De site is bedoeld om de “eigen achterban“ te informeren. “Er rijzen veel vragen en er zijn in de pers veel artikelen verschenen waarvan wij vinden dat we er op moeten reageren“ zegt de woordvoerster.“ Direct na de moord, die op 15 november in Nijmegen plaatsvond, spraken de vrienden af een radiostilte in acht te nemen. Zij wensten niet te speculeren over de toedracht en verwezen voor vragen naar politie en justitie. “Wij zijn nu van plan zelf meer naar buiten te treden.“

Justitie heeft volgens een woordvoerster geen inhoudelijk oordeel over de website. “Het staat iedereen vrij om zijn eigen mening te uiten.“ De politie werkt sinds de moord onafgebroken met 31 rechercheurs aan de zaak. Het onderzoek concentreert zich op een man met een sporttas, die Sévèke met twee schoten om het leven zou hebben gebracht. In totaal zijn er ruim driehonderd mensen verhoord. Het onderzoek, dat door drie externe deskundigen gecontroleerd wordt, wordt belemmerd, doordat sommige getuigen geen verklaring wensen af te leggen. “Het gaat niet om een specifieke groep. Dit kom je in elk groot onderzoek tegen“, zegt de woordvoerster.