Televisie Film van de dag

High Fidelity. De International Movie Database (imdb.com) heeft allerlei handige zoekfuncties, waaronder de “memorable quotes'. In het geval van High Fidelity wordt er nogal wat memorabels geciteerd. Het is verleidelijk hier iets soortgelijks te doen om twijfelaars te overtuigen vanavond te gaan kijken naar de verfilming van Nick Hornby's grappige bestseller. Hoewel de locatie werd veranderd van Londen naar Chicago is de film zeer trouw aan de geest van het boek. Hornby en de film verblijden ons inderdaad met veel humoristische scènes en bruikbare oneliners maar daaronder zit een uiterst serieuze onderlaag over de emoties van mannen. Die worden onder controle gehouden door het dwangmatige maken van lijstjes met poptrivia, topvijfen en categoriseren van platen. Dat lijkt onvolwassen, maar wie High Fidelity ziet weet wat er achter schuil gaat. Vulkanen aan gevoelens.

Scène uit de film "High Fidelity"

(Stephen Frears, 2000, GB/VS), RTL7, 20.30-22.35u.

    • André Waardenburg