Simon Reinink directeur van Concertgebouw

Simon Reinink wordt per 1 juni directeur van het Amsterdamse Concertgebouw. Hij is de opvolger van Martijn Sanders, die na vijfentwintig jaar vertrekt.

Reinink (39 en meester in de rechten) is sinds vorig jaar directeur-uitgever van de Businessunit Beroepsonderwijs en Educatie van Thieme Meulenhoff, een onderdeel van PCM Uitgevers. Hij werkte vier jaar werkte als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en had tussen 1996 en 2005 verschillende leidinggevende functies had bij het uitgeversconcern Wolters Kluwer.

Volgens het Concertgebouw heeft Reinink een sterke affiniteit met muziek en andere kunstvormen. Hij is een enthousiast bezoeker van concerten en volgde tijdens zijn rechtenstudie een jaar colleges muziekwetenschap. Nu bekleedt hij bestuursfuncties bij verschillende culturele en non-profit organisaties. Zo is hij voorzitter van de Stichting Landgoed Linschoten, waar concerten worden georganiseerd, bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Museum Speelklok tot Pierement en lid van de Raad van Adviseurs van de Vereniging Rembrandt. Tot voor kort was hij penningmeester van de Stichting Designprijs Rotterdam.

Volgens Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Het Concertgebouw N.V., is Reinink “een uitstekende manager met ruime leidinggevende ervaring. Hij is bovendien een inspirerende man met een evidente passie voor muziek.“

Martijn Sanders herinnert zich dat hij jaren geleden een gesprek had met de toen 26-jarige Simon Reinink. “Hij vroeg me hoe hij directeur van het Concertgebouw kon worden. Ik weet niet precies meer wat ik heb geantwoord, maar kennelijk heeft hij mijn raad ter harte genomen.“

Reinink zelf noemt in een reactie zijn baan “de mooiste in de Nederlandse muziekwereld. Het is mijn streven om de nationaal en internationaal toonaangevende positie van het Concertgebouw uit te bouwen.“