Radio Voorkeur

De avonden. In het eerste uur een gesprek met schrijver en presentator Stephan Sanders wiens stukken uit het weekblad Vrij Nederland werden gebundeld onder de titel Binnenstebuiten. In het tweede een verhaal over zanger Oscar Brown Junior, één van de veelzijdigste jazzvocalisten uit de jaren zestig. Tot slot een gesprek met de Duitse filosoof Heinz Kimmerle over het verschil tussen de Afrikaanse en de westerse benadering van kunst. 747AM, 20.02-23.00u.

Spotlight. Gast is Groenlinks-fractievoorzitter Femke Halsema die over muziek praat die haar raakt. Met fragmenten uit de muziek van Giuseppe Tartini en Nick Cave. Radio 4, 23.00-24.00u.

Nachtvluchten blikt terug. Herhalingen van documentaires en portretten die eerder werden uitgezonden. Vannacht o.a. Vlucht in het Verleden uit 1956 waarin de barre winter, de uitbreiding van het wegennet en het toerisme aan de orde komt. Verder een portret uit 1975 van vlieger en schrijver Adriaan Viruly en een portret uit 1994 van beeldhouwer Marius van Beek die in september 2003 overleed. Ook aandacht voor natuurvorser Jac. P. Thijsse. Radio 1, 2.02-7.00u.