Nieuwe remster bij Winterspelen voor bobsleester Jurg

Oberhof, 6 jan. Bobsleester Eline Jurg moet de Olympische Winterspelen in Turijn afwerken met een nieuwe remster. Bij selectiewedstrijden in Oberhof eindigde Kitty van Haperen gisteren als tweede achter Jeannette Pennings, de vaste remster van Ilse Broeders. Urta Rozenstruik en Christel Bertens, die de afgelopen twee seizoenen bij Jurg in de bob zaten, zijn veroordeeld tot een bijrol. Rozenstruik gaat als reserve mee naar Turijn, Bertens viel als nummer vier van de startwedstrijden helemaal buiten de selectie. Jurg was onaangenaam verrast door de uitslag. ”Ik heb het hier wel moeilijk mee, maar het is een gevolg van de afspraken die we met de bond en de coaches hebben gemaakt. Kitty van Haperen is een prima sportvrouw, maar ik heb nog geen afdaling met haar gemaakt.”