Internet Voorkeur

Wandelen. De Nederlandse wandelaar houdt vooral van niet al te lange wandelingen (83 procent), korte ommetjes (69 procent) en stadswandelingen (49 procent). Dat blijkt uit een onderzoek van Trendbox. Een kleine 20 procent van de 2000 ondervraagden houdt van wandelingen die langer zijn dan 15 km. De Wandelzoekpagina bevat meer dan 1500 dagwandelingen, gps-wandelingen, meerdaagse tochten en vakanties. Via de zoekmachine van de site, die vijf jaar bestaat, kunnen wandelaars in Nederland en België gratis routes zoeken. Ze kunnen de afstand en de provincie invullen. Verder kunnen ze aangeven of ze een route zoeken die ook voor rolstoelgebruikers geschikt is.www.wandelzoekpagina.nl

de site van de wandelzoekpagina

Wie graag samen met anderen wandelt kan terecht bij de Wandelpool en bij Weekendhike. De leden van de Wandelpool organiseren elke twee maanden ongeveer duizend groepswandelingen. De wandelagenda staat in een boekje dat tweemaandelijks verschijnt. Een jaarabonnement op de Wandelpoolgids kost 18 euro. www.wandelpool.nl

Lid worden van Weekendhike, dat zich richt op mensen van 20 tot 40 jaar, is kosteloos. Deelnemen aan een wandeling kost 3 euro. De wandelingen worden georganiseerd door leden.

www.weekendhike.nl