Hingis strandt in zicht finale

De tennisster Martina Hingis, die haar rentree maakt, is vandaag uitgeschakeld in de halve finale van het toernooi in Gold Coast in Australië. De Zwitserse ging na een sterke start in drie sets (1-6, 7-6 en 6-2) onderuit tegen de Italiaanse Flavia Pennetta.

Een heupblessure brak Hingis in de slotfase van de wedstrijd op. “Ondanks de pijn wilde ik toch blijven doorspelen. Je hoopt toch dat het over gaat“, legde de tennisster na haar partij uit. “Maar als je drie jaar niets op dit niveau hebt gedaan, is het niet vreemd als je lichaam niet helemaal perfect reageert.“

En daarmee kwam een einde aan de opmerkelijke rentree van de voormalige nummer één van de wereld. In haar eerste serieuze optreden sinds 2002 bereikte ze met haar Franse partner Tatiana Golovin ook de halve finales van het dubbel, maar het duo trok zich wegens de kwetsuur van Hingis terug voor deze partij.

“Ondanks de blessure kan ik alleen maar met een heel tevreden en positief gevoel terugkijken op mijn rentree. Ik denk dat niemand had verwacht dat het zo goed zou gaan. Pennetta speelde een goede wedstrijd, maar ik kon toch de strijd met haar aangaan. Ik ben blij met wat ik heb bereikt deze week.“

Hingis laat haar heup nakijken door de artsen, maar hoopt de komende week zoals gepland te kunnen meedoen aan het toernooi in Sydney. Daarna hoopt ze ook haar opwachting te kunnen maken bij de Australian Open.

Pennetta treft in de finale van het tennistoernooi van Gold Coast de Tsjechische Lucie Safarova. Safarova versloeg de Russische Dinara Safina met 6-4 en 6-2.

In Auckland staan de Russin Vera Zvonareva en de Française Marion Bartoli tegenover elkaar in de finale. Zvonareva rekende met twee keer 6-2 af met de Slowaakse Daniela Hantuchova. De tegenstandster van Bartoli, de Russische Nadia Petrova, gaf bij een stand van 3-6, 6-4 en 2-1 in het voordeel van Bartoli geblesseerd op.