Chrysler bouwt minivan voor Volkswagen

Het taboe op het prijsgeven van kernactiviteiten door grote autoconcerns bestaat niet meer. Terwijl Fiat de complete ontwikkeling van een nieuwe auto - de toekomstige Stilo - heeft uitbesteed aan de Canadees-Oostenrijkse toeleverancier Magna-Steyr, gaat Volkswagen in zee met DaimlerChrysler. Die gaat in Berlijn de nieuwe LT bestelwagen voor Volkswagen produceren. Ook gaat Volkswagen een compleet nieuwe minivan voor de Amerikaanse markt ontwikkelen en produceren samen met het Amerikaans-Duitse concern. Het gaat om een VW-versie van de nieuwe Chrysler Voyager, die over twee jaar verschijnt. Deze minivan zal niet naar Europa komen, de Voyager wel. Met het project is de komst van de retro-stijl ”spijltjes'-bus van Volkswagen uit de flower power-tijd van de baan. De ontwikkelingskosten waren te hoog en de afzetmogelijkheden te beperkt.

    • Wim Oude Weernink